7 типа хора, които ще срещнете в коуъркинг пространство

7 типа хора, които ще срещнете в коуъркинг пространство

Коуъркингът или споделеният офис е място за създаване на нови контакти и по-креативна работна обстановка, която да разнообрази ежедневието и да предостави нова доза вдъхновение. Подходящо е за хора от всякакви сфери и на всякакви позиции. Затова очаквайте разнообразни срещи с предприемачи, служители и фрийлансъри (или фрийСЕЙЛЪРИ, както им казва мама). Оповавайки се на наблюденията ни върху обществото в Кошера и отчасти на материали от различни статии, създадохме този списък с няколко типажи, които можеш да срещнеш в едно коуъркинг пространство. 

 

1. Работохоликът

Те винаги са във вихъра, действат по поредния проект и нямат време за губене! Правят само кратки почивки за бързо хапване или бърз разговор. Задачите им като че ли нямат край и са мастъри на мултитаскинга, казано на чист български. Най-вероятно ще ги откриеш на бюрата им зад екрана на лаптопа.

2. Социалната пеперуда

Тези индивиди са душата на компанията. Винаги участват в някакъв разговор и бързат да направят нови контакти и са специалисти на нетуъркинга. В повечето случаи те са хората, които интегрират новобранците. Обичат да разнищват световните въпроси и да обсъждат разнообразни теми. Най-често ще ги откриеш в кафетата, пушкомите, коридорите или терасите на коуъркинга в бурна дискусия.

3. Важната Клечка

Те са нон стоп на телефона с някой “важен човек” и решават проблеми на световно ниво, но е важно всички да ги видят и чуят как го правят. Никой реално не е на ясно с какво точно се занимава Важната Клечка, но всички са останали с впечатлението, че е нещо много важно. Можеш да ги откриеш … абе, те ще се погрижат да бъдат открити.

4. Г-н/Г-жа Информация

Те знаят всичко за всички. Винаги се интересуват какво се случва с теб в личен и професионален план и винаги ще имат съвет или контакт, който може да ти е полезен (и без да си го поискал). Познават всички и способността им да са винаги в течение със случващото се около тях е направо възхитителна. Ако се загледаш по-внимателно, ще забележиш, че главите им са малко по-големи от на обикновените хора, защото са пълни с тайни. Ще ги намериш в най-социалните места в коуъркинга, участващи в конфиденциален разговор с някого.

5. Нощната птица

Този човек винаги е последният в офиса. Случвало се е дори да пристигне, когато за другите работният ден вече отдавна е приключил, но това е бонусът на свободните професии, нали така? Те работят по-добре на лунна светлина и са най-ефективни в компанията на собствените им мисли. И в никакъв случай не бива да ги храниш след полунощ. Ще ги намериш, но не винаги в удобно за теб време.

6. Лоялният почитател

Те са най-големите фенове на стартъпа, в който работят и винаги са готови да разкажат с какво се занимават и кое е най-якото за стартъпа, за екипа и за работата им. Рядко можеш да ги видиш да бродят сами, защото се движат в група със своя екип. Те са сплотен кръг от професионалисти, които обичат да преплитат семейните почивки с тимбилдингите. Какво по-готино от това да се разбираш прекрасно с колегите? Ще ги намериш сравнително лесно – само потърси логото на фирмата им.

7. Тихите води

Те са мечтаните съквартиранти на всеки коуъркър. Винаги са задълбочени в своите неща и рядко ще ги чуеш да издават звук. Толкова са възпитани и мили, че те карат да искаш да си по-добър човек. Внимавай, защото се движат толкова безшумно, че могат да ти изкарат акъла, когато се появят изневиделица зад теб. Ще ги намериш зад монитора… иии… сега зад теб…

 

Какво ще кажеш – разпознаваш ли себе си или някой колега в този списък?

 

Статия: Милка Стойкова
Оригинална статия: Mindspace

Илюстрация: Truity

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top