3 начина, по които коуъркингът ще ви направи по-продуктивни

3 начина, по които коуъркингът ще ви направи по-продуктивни

Работата от вкъщи има своите удобства – имаш определена гъвквост, но заедно с нея и всякакви неща, които могат да те разсеят от работа. Кучето ти, което се бунтува, защото е време за разходка, купчината чинии в мивката, която се каниш да захванеш от онзи ден и всякакви други неща, които намалят продуктивността ти и пречат на работата извън офиса. Споделеното работно пространство ти дава една междинна опция – офис извън офиса и удобствата на домашната обстановка без разсейващите фактори. Тази среда ще ти помогне да разнообразиш работния процес и все пак да останеш продуктивен и фокусиран.   

Коуъркингът накратко е да работите независимо, но заедно. Разположението в споделените работни пространства позволява на всякакви предприемачи, фрийлансъри, малки бизнеси и стартъпи да работят самостоятелно в една споделена екосистема.  Ето и основните 3 причини, поради които работата от едно такова място ще те  направи по-продуктивен: 

  1. Творческо сътрудничество
    В споделените работни пространства имаш възможността да работиш в близост до креативни и иновативни предприемачи, фрийлансъри и собственици на малък бизнес. А това няма как да не те вдъхнови да работиш върху собствения ти проект и дори да стимулира креативното ти мислене. Имабезброй възможности за сътрудничество с други “обитатели” в пространството като например да поискаш съвет от някой по-опитен, да се родят нови идеи чрез комуникацията с тези хора, както и да получиш нови перспективи и да учиш много по-бързо. А гледайки как други в подобна на твоята ситуация работят усърдно, ще те мотивира и теб да се съсредоточиш и да организираш времето си по-ефективно.
  2. Създаването на контакти 
    В едно споделено пространство има личности с разнообразни умения и експертиза. Това е доста удобно, когато се окажеш в трудна ситуация и не можете да намериш решение на нововъзникнал проблем, поради липса на опит, например. Общувайки с другите хора в пространството, лесно можеш да възложиш определени дейности от проекта на някой, който може много по-бързо да свърши необходимата работа. Така пък ти ще можеш да се фокусираш върху нещата, които разбираш и умееш да правиш, вместо да се мъчиш тепърва да ставаш експерт в нова област. Целта и резултатът е отново да се запази продуктивността и максимално да се намали загубата на време.
  3. Баланс между работа и личен живот
    Баланса между работа и личен живот е една непрестанна борба за всички – а най-вече за тези, които сами си определят работното време. Споделеното работно пространство, за разлика от дома като работно място, помага да се разграничава между време, което отделяш за проекта си и времето за семейство, приятели и забавление. Средата в един коуъркинг те принуждава да се придържаш към определен работен график. Също така неизбежно ще се заразиш от мотивацията на околните, за които единствената опция е успех чрез отдаденост и усърден труд.

Без значение дали си фрийлансър, преприемач, собственик на малък бизнес или стартъп твоята продуктивност може да се повиши значително в коуъркинг пространство. Ако си търсиш по-креативна, но все пак подходяща за работа среда, то това е идеалното решение за теб! 

Абонирай се за нашия нюзлетър и ще получиш 20% отстъпка на месечните ни пакети за фиксирани бюра!

 

Превод: Николай Неков
Редакция: Милка Стойкова
Оригинална статия

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top